A mai „Napi tanár”-ban Jacket, a PEOPLE TEAM karakteres tánctanárát faggattuk ki. Érdekes kontextusban sikerült mikrofon- és tollvégre kapni, mivel éppen három gyerek lógott különböző végtagjairól, és nehezen hagyták, hogy elrángassam kedvencüket egy interjú erejéig. 

Első körben az igazi nevét próbáltam megtudakolni. Szája rögtön széles mosolyra húzódott. Kicsit kellemetlenül éreztem magam, a kérdést egy újszülött csecsemő naivitásával tettem fel. Nemsokára értelmet nyert az arcán végighúzódó görbe vonal: az igazi neve Gabal Awad Abdel Sabour.

 

Emberfölötti intuíciómnak hála, viszonylag hamar belém hasított a felismerés: ez nem magyar név. Még csak nem is orosz. Német meg aztán végképp nem. Jack egyiptomi és magyar szülők gyermeke, igazi különlegesség, és ha ez még nem lenne elég, állítólag egy, a Fekete-tenger fölötti légteret átszelő repülőgépen született meg.

 

Jack a tábor partifelelőse. Nemcsak táncot tanít, hanem az esti diszkókat is ő szervezi, virtuóz módon lovagol a lemezeken, korosztálytól függetlenül megmozgat mindenkit, aki vevő a testmozgásnak eme műfajára. Na most, ilyenből a PEOPLE TEAM húszéves fennállása óta nem volt ennyire sok. 2010-től az egy tanárra jutó legtöbb gyerek rekordját Jack tudhatja magáénak.

 

A fentiekből kifolyólag akadnak problémák, de Jack ezeket kihívásnak tekinti, és többnyire könnyedén megoldja őket. Nagyobb létszámnál nehezebb teret adni minden gyerek mozgásos önkifejezésének, ahhoz, hogy mindenki „kitáncolja” magából, ami belülről jön, sokszor nem elég egy szám.

 

Legfiatalabb táncosa hat és fél éves, őt mindenki nagyon kedveli, állítólag hatalmas forma. Neki egyébként lesz egy olyan 20 másodperces szólója a tábori táncban, a turnus végén. Mert ugye Jack táncosai a tábor utolsó napjára komoly táncprodukcióval készülnek.

 

Jack, a P. T.-n kívül, rendezvényszervezéssel, jótékonysági események kivitelezésével, karaokepartik tető alá hozásával foglalkozik. Szimultán három tánciskolát vezet, szerte Budapesten akadnak tanítványai.

 

Tavaly Európa-bajnok, idén pedig a világbajnokság második helyezettje, Jack elég komolyan megállja a helyét a diszkó- és az electroműfajok terén egyaránt. Ennek ellenére a mottója:

 

„Ne vedd túl komolyan a világot... Ő sem vesz komolyan téged.”

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr922134442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása