Nirvana | Zeneismertető

 2011.08.05. 12:36

 A Nirvana egy amerikai rockegyüttes volt a Washington állambeli Aberdeen-ben. Hatására világhírű lett a rock egyik alműfaja, a grunge, és az 1990-es évek végén „uralta” a zeneipart.

A zenekar végső felállása: Kurt Cobain, az együttes frontembere, énekes, szövegíró és gitáros, Krist Novoselic basszusgitáros és Dave Grohl dobos volt.

Hírnevüket az első, Bleach című albumukkal alapozták meg, majd a második albumukon levő Smells Like Teen Spirit című számuk világsikert hozott.

1994-ben Kurt Cobain sajnos öngyilkos lett és ezzel véget ért a Nirvana pályafutása is. A népszerűsége viszont a legkevésbé sem.

Mi lett volna, ha Kurt Cobain nem hal meg?

Kurt Cobain egy igazi legenda, akinek az élete fénykorában, 27 évesen ért véget. (Bár a Supernemtől tudjuk már azt is, hogy az igazi rocksztár az első próbán meghal-Trück)

Kiskorában alultáplált volt, emiatt alakult ki később gyomorproblémája, ami a gyilkos szerekhez vezette őt. Ha nem lett volna öngyilkos, lehet, hogy véletlenül is túladagolta volna magát, ha így folytatja azt az életmódot. A csúcsról, mint azt tudjuk, csak lefelé vezet az út. Ez lett volna az ő sorsa is?

Azt nem hiszem, hogy a zenekar népszerűsége csökkent volna, ha a rajongók olyan elvetemülten imádják, mint mondjuk én.

De ha nem is hal meg, a Nirvana előbb-utóbb feloszlott volna. Kurt elfáradt, megrémült a világhírtől, az elképesztő méretű kiadásoktól és bevételektől.
Talán sikerült volna leszoknia a heroinról, ha nem szökik el az elvonóból, és minden folyt volna tovább a saját medrében.

Hatalmas turnéra indultak volna Európába, rajongók milliói várták volna őket, az élete tündérmese lett volna, szerető feleséggel és tündéri kislánnyal... nem tudom. Nem hinném. Ez csak feltevés, ráadásul Kurt egyszerűen nem ilyen volt.
Vagy egyszerűen így kellett lennie? Mennyire élt volna másképp, ha folytathatja, amit elkezdett?

Én tudom: semennyire.

 

Fónai Anna

 


Címkék: gyerekek nyár tábor people team tábor kecskenewsás

A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr213217849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása