A feladat: írj egy körülbelül 1800 karakteres újságcikket a tábori teákról, levesekről, ötforintos forró italokról. Kihívás elfogadva.

Oké, szóval 2011-es tábori forróital-fogyasztási szokások.

Forróitalnak minősül a poharas leves, tea meg a kávé. Áruk jóval a piaci ár alatt van, bármelyik forróital megvásárolható mindössze öt jó magyar forintért. Kávét diákok nem fogyaszthatnak, és a büfés hölgy beszámolója alapján nem is nagyon próbálkoznak vele. Néha egy-egy nagyobb gyerek igen, de őket rutinosan lepattintják.

A teafogyasztók skálája szélesebb, teát bárki bármikor ihat. A legkelendőbb ízvariációk a gyümölcsös aromájú teák, amelyeket sokféleképpen lehet fogyasztani: üresen, tejjel, angolosan, mézzel, édesítővel, citrommal, a legnépszerűbb pedig a cukor. Továbbá hallani még extrém szokásokról is, például hogy valaki forró helyett hideg vízbe áztatja a filtert.

Ami a levest illeti, a büfé széles választékkal rendelkezik ebből a pohárban elkészíthető, ízletes nedűből. A legnépszerűbb ízek a csirke illetve a tyúk. És téves feltételezés, hogy ebéd előtt fogy a legtöbb, mert ez kizárólak kajafüggő. Mint tudjuk, a reggelire/ebédre/vacsorára felszolgált tápláló élelem nem egyezik a közízléssel, és ilyenkor az éhes nebulók egy-egy levessel vigasztalják meg magukat.

A fogyasztásban az időjárásnak is jelentős szerepe van. A jelenlegi (legalábbis a cikk írásának pillanatához viszonyítva jelenlegi) hideg-borús-szeles időben sokkal több levest és teát vesznek, míg a tikkasztó hőségben inkább a hideg üdítők a csúcstartók.

Érdeklődtem pár békésen iszogató embertől a Hangárban, hogy miért is egy forróital mellé tették le a voksukat. Az érvek között volt a rossz idő, a torokfájás, meg a finom aroma. Informálódtam még a teák kontra levesek dilemmáról is. A 25 megkérdezett személyből 18-an részesítették előnyben a teát, és mindössze 7 ember szavazott a levesre. Ebből az összecsapásból tehát egyértelműen a tea kerül ki győztesen.

Hantos Flóra 


Címkék: gyerekek nyár tábor people team tábor kecskenewsás

A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr293217846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása