Trollkodás

 2011.07.31. 12:31

 Az internet csínytevője egy egyszerű paintes rajz. Trollface már hatalmas népszerűségre tett szert. Egy ilyen úgynevezett rage comicot – amiben ő is szerepel – painttel bárki meg tud rajzolni, így rengeteg rajzot találunk a neten, magyarul is.

Trollface szeptember 19-én, 2008-ban látta meg a netvilágot. Legtöbbször painttel rajzolt képregényekben, azaz rage comic-okban látjuk. Fő célja, hogy trollkodjon, azaz zavarja a körülötte lévőket. Ha ez sikerül, jön a klasszikus beszólása: „Problem?” A humora elég fájdalmas lehet sokak számára. Például: ha egy nejlonzacskóba teszel egy növényt, aztán a zacskóba dugod a fejed, akkor Trollface szerint akár a víz alá is mehetsz, vagy az űrbe, hisz a növény folyamatosan oxigént állít elő, ami a zacskóba kerül.

A troll eredetileg egy mitológiai lény. Az interneten az adminokat, szerkesztőket és felhasználókat provokáló személyt hívják trollnak. Ismert szabály a kockák körében: „Ne etesd a trollt!” Azzal, hogy dühöngsz, és vitatkozol egy trollal, nem fogod elüldözni. Sőt: ettől lesz erősebb, hisz eléri célját; tehát azt, hogy ne szórakozz jól.

Már mindenhol ott van a neten. Lassú a letöltés, és megáll 99%-nál? Biztos ő a hibás! A Youtube-videó töltésekor is ott van, és röhög rajtad. A kép nem található? Tippelj, ki rajzolta a kis, vörös x-et.

Persze, fontos tisztázni, hogy ő nem buta. Trollface komoly fizikus. Ő találta fel az autót, ami képes benzin nélkül is működni. A megoldás a következő: az autódra ragassz egy mágnest és egy botot, aminek a végén egy másik mágnes van. A boton lévő mágnes vonzza a kocsin lévőt, és húzza magához. Íme, a jármű halad! Le szeretnél szállni a repülőről? Akkor ugorj le egy deszkával, és az utolsó pillanatban szállj le róla. Már lent is vagy.

Én szívesen olvasok trollface‑es képregényeket, mert szeretem a fájdalmas vicceket, és a régi viccek is másképp néznek ki megrajzolva. Próbáljatok ti is rajzolni egy képregényt! De a trolltudományt inkább ne próbáld ki. 

Holcz Csaba

 


Címkék: gyerekek nyár tábor people team tábor kecskenewsás

A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr123217838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása