Színház az egész világ...

 2010.06.27. 07:30

Pozitív Homokszem

Írta: Hanna
Műfaj: Kritika

Nem egy szokványos előadás. Persze kizárólag jó értelemben véve.

– Kritizálni könnyű! – mondják sokan, nem minden ok nélkül. Akkor most én megpróbálok nem kritizálni. Csak pozitívan fogok írni mindenről. Tényleg!
Honnan értesülhettél az előadásról? Egyszerű: tegnap ebéd közben vagy százszor elmondta a megafonba a Matyi. Én pedig, mint jó újságíró, előre tudtam, és fel is írtam magam a jelentkezési lapra. Ugyanis egyszerre csak tizenöten nézhetik meg. Tehát ha nem voltál elég gyors, erről lemaradsz.
Este hétkor a kapu előtt gyülekeztünk. Arra a kérdésre, hogy miért limitált a nézők száma, azt a választ kaptuk, hogy többen nem férünk be. Azt hittem, hogy valami terembe megyünk. Tévedtem. A romos házak felé indultunk. Itt már tudtam, hogy ez bizony egy érdekes előadás lesz. Szóval a buszmegállónál üdvözölt minket vezetőnk, aki egyben a mesélő is volt. Belekezdett a történetbe, ami rögtön nagyon kreatívan indult: a megállóval szemben levő öreg fal kopásaiba fontos történelmi freskót magyarázott. Természetesen nem a mi történelmünkről, hanem a több ezer évvel ezelőtt itt élt homokszem népéről.
A homokszemiek története ott kezdődik, ahol a férfiak háborúba vonultak, és a nők a köveket hallgatva próbáltak megtudni róluk valamit. Persze ez nem sikerült, úgyhogy addig bemegyünk a Homokszem utca 22-be, hogy többet is megtudhassunk életükről a háború előtt. Megtudhatjuk például, hogy a homokszemiek technikája igen fejlett volt. Az első szobában egy VHS-kazettát tekinthetünk meg egy filmforgatásukról, a másikban a jósdájukba nyerhetünk bepillantást. Ellátogathatunk a csillagászterembe is. Itt megállnék egy kicsit, mert ez valami fantasztikusan van megoldva: az ablakokra táblákat tesznek, így teljes sötétség lesz, és láthatóvá válnak a falon lévő foszforeszkáló festékpöttyök. Tényleg a csillagok közt érzed magad. De haladunk tovább a zeneterembe, aztán a szentélybe, ahol megtudhatjuk, mitől van egyensúlyban a világ. Végezetül visszatérünk a nőkhöz, akik végre megkapják az angyaltól a jelet, eldobják a köveket, és visszajönnek a férfiak. Homokszem népe újra egyesül, a történetnek vége.
Dióhéjban ennyi. Bár, ha magad látod, akkor sokkal élvezetesebb. Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket.


Címkék: gyerekek nyár tábor vakáció táborozás www.peopleteam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr222041094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása