Honnan szalajtották a séfet?

 2011.07.09. 12:33

 Winchester Robin


Honnan szalajtották a séfet?


Szerintem nem hazudok, ha azt mondom, hogy nem csak engem érdekel, hogy a tábori étel honnan jön, hova megy és ki csinálja? De remélem, választ tudok adni pár, bennetek is felmerülő kérdésre. Először nézzük, ti mit gondoltok mindennapi étkünkről!


Megkérdeztem embereket, köztük Veit Mátét, hogy mi a véleményük az idei kajáról. „Eddig finom, mert változatos a menü, és ez jó” – mondta ő.

Mészáros Viktornak az a véleménye az idei kajáról, hogy minden finom, főleg a gyros, de a pizzát is nagyon várja már. Maf (Machó Zsófia, kreatívírás-tanár) az egyik ételosztogató volt tegnap, ami nagyon nyomasztó munka, amíg hosszú a sor, de – mint elmondta – „végül jó látni a boldog és elégedett, telt hasú gyerekek arcát”.

Borzas írt egy kajakritikát, még 14 évesen, természetesen a Kecskenewsásba. „Akkor egy általános iskola ebédlőjében zajlott az étkeztetés, a kaja botrány volt, de a konyhás nénik mosolyának azóta se akadt párja” – emlékezett vissza.

Én speciel elég finnyás vagyok, de az alap tábori kajákhoz képest ez, ami a PT-ben van, luxus.

 

A véleményekből láthatjuk, ki mit gondol az étkezésről, de vajon honnan kerül az asztralra a kaja? Az ebédet és a vacsorát Norbi és Marika néni (akik nagyon kedvesek) hozzák a táborba egy közeli nagyáruházból, ahonnan egyébként a legtöbb dolog érkezik ide, a PT-be. Az alapanyagokból a zöld épület melletti úgynevezett „rendezvényházban” készítik el az ételt, és furgonnal hozzák át ide. Az ebédünk és a vacsoránk tehát – bár kevesen tudnak róla – itt készül, a szomszédban. A pizza a Malom tésztaházból jön, ami egy közeli bevásárlóközpontban, a Malom Plázában található (vajon miért hívnak Kecskeméten ennyi mindent Malomnak? – a szerk.). A péksütemények, amelyeket reggelente eszünk, egy helyi pékségből kerülnek az asztalunkra. Tehát minden étel Kecskemétről lett beszerezve. Amit meg már nem tudunk megenni, egy maradékfeldolgozó üzembe kerül.


A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr513149507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása