Egyszerű kémia

 2011.07.07. 12:30

Nagy Dorka

Egyszerű kémia

 

Mit vált ki belőled, ha azt mondom, FLUOR? Szeretetet vagy utálatot, kémiát vagy hiphop-ot? Egy biztos, közömbösséget aligha.

 

Felmerül a kérdés, hogy ha Fluort mindenki utálja, akkor hogy lehet, hogy mégis, ha egy bulin felzeng egy-egy olyan hangzatos száma, mint a Mizu – bár vannak elszórt felhördülések –, előbb-utóbb mindenki megadóan énekli a szöveget. Viszont nem ám motyogva vagy dudorászva, hanem minden apró részlettel és csiricsáréval együtt. De nem, nincs igazam... Hiszen jól tudjuk mind, hogy manapság az ilyen közismert és dallamos popszámok olyan sunyi módon másznak a fülünkbe, hogy szinte észre se vesszük, és már azt dúdoljuk zuhanyrózsával, fakanállal vagy a reggeli kávészcsészénkkel a kezünkben. És innen már csak egy lépésre van az, hogy az esti bulik mámoros pillanatában véletlenül kicsusszanjon a szánkon ama közismert „két kicsi legó”-s hasonlat, és mire pironkodva azt mondanánk: pardon, már mindenki rázendít. Kérdem akkor hát, most mizu?

Ha körülnézünk egy kicsit a neten, rengeteg fórumon találunk Tomikáról folytatott beszélgetéseket, milliós nézettségű videókat és tömérdek blogot – „fluor” névvel és kevés kémiai tartalommal. Ezeknek a blogoknak sajátos felépítésük van. A rajongó felteszi a biográfiát, a kedvenc számait és képeit, majd ezt követően (ha lehetőséget ad kommentelésre, márpedig ez legtöbbször így van) jönnek a fórumozók és szanaszét szedik a lelkes fanatikust.

 

Mert ugye az tény, hogy Filigrant vagy utálni, vagy szeretni lehet, és aki utálja, az is legalább annyit foglalkozik vele, mint aki már kora reggel ott toporog a jegyárusnál, hogy elsőként kaparintsa meg a legközelebbi koncertre szóló belépőt. Ez az a rajongótípus, aki egy-egy végigsikítozott este után (a másnapi rekedtséggel a torkában) könnyes szemmel viszi haza az egyórás várakozást követően aláírt póló-ereklyéjét.

 

De nem is csoda, hogy ennyire kitartóak, hiszen Fluor maga mondta, hogy minden előadónál közvetlenebb módon tartja a kapcsolatot a rajongóival. Őszintén, szerintem ez igazságtalanság. Mert ha valaki a legreaktívabb elemek közé tartozik, nem csoda, hogy aki ennyire rajong érte, észrevétlenül reakcióba is lép vele valamilyen sötét kémiai egyenlet mögé rejtőzve. Mégis ezek a túlbuzgó rajongók Fluor követőinek – saját elmondása szerint – körülbelül hetven százalékát teszik ki. Miért hasznos ez egy sztárnak? Mert ők a leglelkesebb rajongók. Posztolnak, lájkolnak, terjesztenek, és mint egy jóságos tündérkeresztanya, pillanatok alatt varázslatos médiaszemélyiséggé emelik az egyszerű emberfiát. 


Címkék: gyerekek nyár tábor peoplte team tábor

A bejegyzés trackback címe:

https://peopleteam.blog.hu/api/trackback/id/tr363149501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása